Alfabettaart
voor Moederdag
10x "Tips & Tricks"
 1. Gebruik gewoon je bakplaat passend bij je oven (b.v. 1,5 biscuit beslag recept voor plaat 35x39cm).
   

 2. Maak een vers fruit puree gel i.p.v. jam gebruiken. Het is een frisse tegenhanger voor de crème en minder zoet.
   

 3. Gebruik agar i.p.v. gelatine bij het maken van je puree gel. Het blijft langer staan zonder uit te lopen. Agar koop je bij je lokale toko. Na het opstijven gewoon pureren.
   

 4. Siroop maak je door 1:1 water en suiker inkoken voor 10 minuten. Haal het van het vuur en voeg een smaakje naar keus erbij. Let op dat de kleur van je siroop je biscuit ook zal verkleuren.
   

 5. Ben je meer van het knutselen en minder van “van scratch” bakken? Gebruik kant en klaar producten of pakjes mengsel uit de supermarkt, er is veel keus.
   

 6. Voor de gekleurde schuimpjes, trek strepen kleurstof aan de binnenkant van je spuitzak. Schep daarna de merengue in en dan toefjes opspuiten.
   

 7. Verse bloemen liever niet direct in je taart steken. Knip een stukje van een drinkrietje op maat en steek daar in het steeltje van je bloem.
   

 8. Maak je biscuit een dag van te voren en vries het in (goed ingepakt in alufolie). Uit de vriezer halen net voor je het in vorm wil snijden. (Vers gebakken biscuit is meer kwetsbaar om mee te werken.)
   

 9. Voor de crème zijn er veel mogelijkheden. Denk aan combi banketbakkersroom & opgeklopte (verstevigd) slagroom, slagroom, botercrème of alleen banketbakkersroom.
   

 10. Heb je jouw taart opgespoten en in de koeling gezet om de volgende dag te decoreren ….. en nu …. je botercrème is al uitgehard? Als je een oven hebt met rijs-functie, zet het daar in voor ongeveer 30 minuten. Je crème is dan zacht genoeg om in te steken.

 • Grey YouTube Icon
 • Grey Facebook Icon
 • Grey Instagram Icon